Taximetriştii ADTI renunţă la protest. Primarul Oprescu va participa la comisia parlamentară pentru Legea taximetriei

Data publicarii: 24 octombrie 2013
politie taxi

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) anunţă că, în urma dialogului cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au decis să renunţe la protestul anunţat pentru această perioadă. La discuţiile purtate cu edilul-şef la Primăria Municipiului Bucureşti au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Camerei Taximetriştilor a Municipiului Bucureşti (CTMB), Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) şi Sindicatului Naţional al Taximetriştilor Independenţi (SNTI).

În comunicatul remis redacţiei din partea lui Viorel Radu, preşedintele ADTI, se arată că „în urma dialogului cu primarul general Sorin Oprescu au fost detaliate problemele specifice legate de activitatea de transport în regim de taxi şi închiriere şi s-au agreat următoarele:

• urgentarea modificarii legii Taximetriei;

• a fost prezentat proiectul P.M.B de modificare a Legii taximetriei, iar in urma analizei, acesta a fost agreat de catre toti cei prezenti si s-a hotarat sustinerea proiectului in cadrul comisiei de specialitate din Parlamentul Romaniei;

• in urma dialogului s-a facut referire si la taximetristii din Ilfov care practica taximetria in mod permanent pe raza Municipiului Bucuresti. S-a stabilit ca acestia sa fie acceptati sa faca taxi in Bucuresti numai pe baza de protocoale incheiate in conditiile legii 215/2001 intre PMB si autoritatile locale din Ilfov, agreeate de PMB cu implicarea si raspunderea autoritatilor locale din Ilfov. Nu a fost agreeata data de 01 octombrie 2012 din proiectul de modificare a legii taximetriei, data ce stabileste includerea in protocolul Bucuresti Ilfov doar a transportatorilor din IF ce au fost autorizati pana la aceasta data. Aceasta prevedere ii favorizeaza doar pe acei transportatori din IF ce au luat autorizatii cu ,,sacul’’ si mult  peste limita legala de 4/1.000 de locuitori;

• referitor la amendamentele depuse A.D.T.I s-a stabilit ca vor fi sustinute in totalitate;

A.D.T.I. s-a angajat sa se alature eforturilor Primariei Capitalei si Primarului General pentru diminuarea evaziunii fiscale si a muncii la negru in acest sector de activitate si in acest sens a facut o serie de propuneri ce au fost agreate si sustinute de catre toti cei prezenti la aceasta dezbatere (SNTI, CTMB, COTAR)

• A.D.T.I. a analizat toate variantele posibile cu Primarul General al Capitalei de solutionare a dificultatilor financiare cu care se confrunta membrii sai,(tarife/km, restante la plata imprumuturilor  bancare etc.) si s-a stabilit ca numai o modificare corecta a Legii taximetriei va rezolva aceste probleme”, se arată în comunicat.

La finalul întâlnirrii, reprezentanţii asociaţiilor de taximetrişti i-au solicitat primarului general Sorin Oprescu să fie prezent la dezbaterile pe legea taximetriei ce se vor desfăşura, săptămâna viitoare, în Comisia de specialitate din Parlamentului.

Solicitarea a fost acceptata, precizează liderul ADTI în comunicat, multumindu-i primarului general  pentru „dialogul constructiv pe care l-a avut”. (M.B.)

Articolul a fost publicat in FOCUS si marcat ca , , , , , , , . Semn de carte..

Alatura-te celor peste 1000 fani pe Facebook!

Stiri recente