Piața Constituției,protest față de prevederile abuzive a Legii 95/2006 privind plățile retroactive a asigurărilor de sănătate.

Taximetriştii independenţi au protestat în Piaţa Constituţiei (VIDEO)

15 SEP 2010   •   11:02

Taximetriştii independenţi au protestat în Piaţa Constituţiei (VIDEO) 16

Mai multe sute de taximetrişti independenţi protestează, miercuri, în Piaţa Constituţiei faţă de prevederile Legii 95/2006 cu privire la plata retroactivă pe ultimii cinci ani a asigurărilor de sănătate de către PFA.

Aproximativ 4.000 de persoane au participat la acest protest, care a început la ora 10.00. Oamenii solicită anularea prevederilor Legii 95/2006 şi cer să plătească asigurarile de sănătate din momentul semnarii contractului, nu retroactiv, aşa cum stipulează legea în prezent. În plus, taximetriştii solicită majorarea tarifului la doi lei pe kilometru şi eliminarea dispecerizării obligatorii.

„Agenţia Naţională de Reglementare a Tarifelor pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice a emis un ordin în 2007 prin care printr-o fişă de calcul reiese tariful pe kilometru, dar datele lor sunt false, pentru că din calculele noastre tarifele ar fi de 2,6-2,7 lei/km, dar pentru că piaţa nu suportă cerem un tarif de 2 lei/km”, a declarat preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi, Viorel Radu, citat de Mediafax.

De asemenea, taximetriştii vor modificarea Codului Muncii, astfel încât să fie încadraţi în grupa a doua de muncă, în baza atestatului profesional de taximetrist şi înfiinţarea unei comisii guvernamentale care să verifice modul de vizare şi eliberare a autorizaţiilor taxi de către Primăria Bucureşti, începând cu anul 2005.

Asociaţia avertizează că dacă revendicările nu vor fi acceptate va organiza un marş de protest și săptămana viitoare pentru a bloca centura Capitalei apoi se va adresa Parlamentului European și va protesta la Bruxelles.

sursa:antena3.ro

Interpelare Senat

Lasă un răspuns